Búsqueda en los contenidos de la web

 
Está viendo:

2016, l'any de l'extorsió online

Experts apunten durant l’Eurecat Mobile Fòrum que “la ciberdelinqüència és la transformació al món digital de les màfies tradicionals”

LES CLAUS

Asensio: "Usen tecnologia de xifrat per dificultar la detecció de les seves accions"

Afirmen que el robatori de la identitat va ser la font de queixes a la banca americana el 2014

Hi haurà un increment anual del 67% dels dispositius de la llar connectats en els pròxims 5 anys

El 2016 serà l'any de l'extorsió online, segons pronostica el director en IT Security del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), Gonzalo Asensio, qui ha participat aquest dimarts a la segona jornada de l’Eurecat Mobile Fòrum. Asensio ha assenyalat que "la ciberdelinqüència és la transformació al món digital de les màfies tradicionals que a més han vist que necessiten menys recursos i menys exposició de risc per aconseguir actes delictius de gran impacte".

Expert en els riscos en seguretat vinculats al creixement de les societats smart, Asensio ha exposat que les tendències en aquest camp per als pròxims anys estaran centrades a traslladar les amenaces de l'ordinador a dispositius mòbils i vinculats a la Internet of Things, atès que es preveu un creixement anual del 67% dels dispositius de la llar connectats en els pròxims cinc anys, xifra que suposa un increment més accelerat que el propi dels telèfons intel•ligents o les tablets.

En l'actualitat, "sabem que els ciberdelinqüents usen els diners obtinguts de manera fraudulenta per finançar, entre altres coses, grups terroristes. Aquest moviment de diners es fa dins la Deepweb (allò que no està dins de cap cercador web). A més, usen tecnologia de xifrat per dificultar la detecció de les seves accions i es recolzen en xarxes socials i fins i tot videojocs online per intercanviar missatges", ha afegit.

Fotos compromeses, un altre perill

Pel que fa a la protecció en les organitzacions, Asensio ha advertit que caldrà "tenir especial atenció a les extorsions derivades no només per comprometre fitxers, sinó per aquells malware que siguin capaços de fer fotos i vídeos amb els dispositius i demanar rescat econòmic a canvi de no publicar-los. Aquests pagaments es faran a través de la moneda virtual Bitcoins, el que farà que es garanteixi l'anonimat dels delinqüents".

L’Eurecat Mobile Fòrum ha dedicat també espai a casos innovadors vinculats a la seguretat a les llars, la gestió d'identitats i la prevenció de riscos laborals o d'emergència. En aquest sentit, Roger Olivet, director de producte BIID, ha subratllat que el robatori de la identitat va ser la principal font de queixes a la banca americana el 2014.

Aprofundint en la qüestió, Paul Brown, director de màrqueting de Dr. SECURITY, ha posat com a exemple de la utilitat dels mòbils en matèria de seguretat, com les apps de seguretat en situacions de violència de gènere o en casos d'assetjament escolar.

L’Eurecat Mobile Fòrum ha comptat també amb la participació de David Martínez, responsable de la plataforma M2M Securitas Direct, l'activitat de la qual està basada en sistemes de monitoratge que permeten gestionar prop de 15 milions de senyals telemàtiques cada dia, un volum que està previst que es multipliqui per 10 en el termini de tres mesos. A més, la companyia ha desplegat una xarxa que funciona amb tecnologia de banda ultra estreta, un sistema d'origen militar que permet que les alarmes segueixin funcionant en cas d'inhibició de la freqüència GSM convencional.

Redacció VIA Empresa BARCELONA

volver